× Sen de İtiraf Et: "Anonim" tıkla itiraf yaz.
× Instagram'da takip et: @ytuitirafsitesi
× X(Twitter)'te takip et: @ytuitirafsosyal
× Telegram'da bize katıl: @ytuitirafsitesi

Yoklama Zorunluluğu Bir Hakarettir

www.ytuitirafediyor.com

YTÜ Seri İlan Platformu: ytukampus.com/ilanlar

EEF’de öğrenciyim. Derslerimin neredeyse tümüne girip konu kaçırmamaya gayret ettim ve her ders için aktif olarak not çıkardım. Dönem boyu gitmediğim ders sayısı 5 parmağı geçmez. Derslerden hiç bir şey öğrenemiyorum. Hocalardan hiç bir şey anlamıyorum. Soru sormak istediğimde çoğu zaman mantıklı cevaplar alamıyorum. Kitaplardan/Sunumlardan/Notlardan motomot ders işleniyor, her sene sabit. Gelişmeler, araştırmalar yapılmasına rağmen konular sabit. Düşünmeyi değil yapmayı öğretiyorlar ve sınav sırasında düşünülmediğinde kızıyorlar.

Bununla beraber derslere gelinmesi için yoklama zorunlu tutuluyor. Bu benim gözümde bir taahhüttür: Yeterliliği sağlayacak kadar bilginin ve bu bilginin kullanılabilmesi için gerekli zihniyetin ders saatleri çerçevesinde aşılanabileceği taahhütü. Yoklamanın disiplin ile herhangi bir bağı olmadığını düşünüyorum zira tabiri caizse kargalar bokunu yemeden ders dinlemeye gelip öğlen 4’te çıkmak lisede de var; disiplin aşılamada işe yaramadığını görmek için çok uzağa bakmaya gerek yok.

Bu noktada kendi adıma 2 çözüm öneriyorum:

1-) EEF başta olmak üzere tüm dekanlıkları yoklama zorunluluğunun ders notlarına etkisine dair bir çalışma yapmaya ve bu çalışmanın sonucuna göre müfredat değişimine gitmeye davet ediyorum. Eğer gerçekten de yoklamanın zorunluluğu öğrencinin yeterliliğini etkiliyorsa bunu herkesin kanıtlarıyla görmeye hakkı var. Eğer ki etki etmiyorsa veya etkisi olumsuz yöndeyse bu doğrultuda dersin içeriğinin yahut dersin işleyiş biçiminin değişmesi en azından benim fikrimce bir gerekliliktir.

2-) Müfredatların öğrencinin aktif rol alması için daha fazla insiyatif tanıyacağı yöntemlerin entegrasyonunun arttırılmasını ve teknik gezilerin müfredata dahil edilmesi için çalışmalar yapmak üzere yine yetkili mercilere çağrıda bulunuyorum. Çoğu bölüm halihazırda stajı zorunlu tutarak işin işte öğrenilmesine önem verdiğini kabul etmiş oluyor. Teknik geziler ile öğrenciler kariyerlerine yön verebilmekten de öte yapmayı düşündükleri işleri yakından tanımış olacaklar. Üniversitenin prestiji zaten biliniyor; bu doğrultuda şirket bulmanın zor olmayacağından adım kadar eminim.

Yanlış olduğumu düşündüğünüz noktalar varsa veya eklemek istediğiniz noktalar varsa duymayı çok isterim.

İtiraf Yorumları

10 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Gleep
1 ay önce

Bu adam haklı beyler cidden bazı hocalar var ki anlattığı ders hiç anlaşılmıyor onun yerine kendiniz notlardan bakıp çalışmak daha faydalı oluyor sırf yoklamadan kalmayayım diye derse gidip 3 saat boyunca dinleyip hiçbir şey anlamayıp yurda dönüyoruz o 3 saat çok verimsiz geçiyor. Böyle bir durumda yoklama zorunluluğu gerçekten saçma

Anonim
1 ay önce

5

Sjmpleisthat
1 ay önce

Bölümden bölüme değişiyor mu bilemem ama 4 senedir bu okuldayım yoklama hiç dikkate alınmadı . Bizim bölümde okula gelmeden mezun olanlar var nerdeyse. Onun dışında hocalar konusunda haklısın ki şu liyakatsizlikte bu düzen değişir mi sanmam kendimiz veya bilen biri ile çalışmak çok daha verimli oluyor.

Adamhaklibeyler
1 ay önce

İtirafın alnı olsa da öpsek yüreğine sağlık

Anonim
1 ay önce

4.5

ytülü
1 ay önce

o kadar haklı ki ve bunlara rağmen günde gidiş geliş 4 saat yol yapan insanlar var. Günde tek ders için 4 saat kaybetmek aşırı sinirimi bozuyor ve fiziksel olarak da yoruyor.

Anonim
1 ay önce

0.5

Soviet
1 ay önce

Canım benim, ben de EHM mezunuyum. Derslere hiç gitmedim, tezim ve projelerim için bile okula sadece sunum için gittim (Kendi becerilerimle telefonla kontrol edilen ve dış etkenleri algılayan bir robot yaptım) ve inanır mısın 11 senede bitti. 11 senede bitmesin istiyorsan derslere gitmekte fayda var. Hoş, kendi başına düzenli çalışan biri yine 4-5 senede bitirir ama ben ders de çalışmadım pek.

Sarisin00
1 ay önce

Kesinlikle doğru, yüksek lisansta da bilimsel hazırlık öğrencilerinin önemsenmediğini ve dikkate alınmadığını ima etmeden direkt olarak söyleyen bir fakülte idaresi var. Okulun adı olsa da eğitim oldukça kalitesiz. Görülen yanlışlar dile getirildiğinde de malesef ki saygısızlıkla itham ediliyoruz. Asla öğrencilere yaşatılan olumsuz durumları çözme odaklı bir mercii yok üniversitemiz bünyesinde. Eğitimin yetersizliğinin yanında buz gibi olan amfiler, sınıflar var halâ. Vize haftasında sınıfın soğukluğundan kaynaklı ellerimiz uyuştu, kalem tutmakta bile zorlandık sonrasını söylemiyorum bile. Gerçekten sözünün arkasında duracak cesur arkadaşlar varsa bende destek olurum bu gibi sorunlar eğer çözüme kavuşacaksa hangi birim ile görüşülmesi gerekiyorsa gelirim.

BorsaKaplanı
1 ay önce

Sabah yatağınızdan kalkıp okula zamanında gelmeyi zor görüyorsanız iş hayatında ne yapacaksınız? Dersleri zaman kaybı olarak görüyorsanız bir gün 24 saat bir derse gitmek 5 saatinizi alsın en fazla. Hocandan ve ders içeriğinden şikayetçiysen bölüm başkanı ile konuşabilirsin dikkate alınıyor gayet.