× Sen de İtiraf Et: "Anonim" tıkla itiraf yaz.
× Instagram'da takip et: @ytuitirafsitesi
× X(Twitter)'te takip et: @ytuitirafsosyal
× Telegram'da bize katıl: @ytuitirafsitesi

Sistem

Böyle eğitim sistemimi olur, geliyor ülkemizde kendi dilleriyle rahat rahat takılıyorlar, kendi ülkemizde onların dilini öğrenmek zorunda kalıyoruz neden mi çünkü kendi vergilerimizle inşa ettirdiğimiz devlet okularımız yabancı dilde eğitimi marifet zannediyorlar. Bu bir tür sömürge değilde nedir. Bunca milyarlarca liralık eğitim bütçeleri vakit nakit harcanması hatta yabancı dile yatkınlığı yok diye mühendislik vs alanda başarılı olabilecek insanların önüne set koyulması kendisine ve ülkesine işe yarar hale gelmesinin engellenmesi, sırf başka ülkere nitelikli eleman yetiştiren vede yabancı öğrencilerin gelip kendi ülkelerinde ki gibi rahat takılmalarını sağlayan bizim kendi ülkemizde devlet okulumuzda zorluk çekmemizi sağlayan bir tür sömürge gibi olan bu sistemin biran önce kaldırılması lazım millete zarar devlete zarar bir sistemdir devlet okulunda yabancı dilde eğitim verilmesi. Çok isteyen yabancı dil sempatizanları gider istedikleri dilin bölümünü tercümanlığını vs okur hazırlık adı altında ve sonrasında vatandaşa kendi ülkesinde ve kendi devletinin okulunda ingilizce vs dayatmak bağımsızlığımızın onuru açısından hiçte hoş ve kabul edilebilir bir durum değil.

İtiraf Yorumları

14 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bilmem
2 yıl önce

Oktay sinanoğlu

auuu
2 yıl önce

İşte bu yüzden değerleri koruma kulübü

atanamayan köylü
2 yıl önce

Eğer dünya çapında ses getiren ya da çok güçlü olmasa da kendince yetebilen bir ülkede yaşıyorsan eyvallah, ingilizcesi düzgün olmayan ispanyol arkadaşım da oldu, alman arkadaşım da. Politikaya uzunca girmek istemiyorum ama Türkiye’yi olduğu şekilde kabul edecek kim var, bizden de düşük kalite olanlar haricinde? Ya da neden aynı eforu emeği sarf edip yurt dışına çalıştığında daha çok getirisi olduğunu düşündün mü? Sadece ülke içi çalışan öğretmenlik gibi bir meslekteysen yine eyvallah ama özellikle yurt dışı bağlantıları çok olan mühendislik dallarında orta derece ingilizceyi şart görüyorum şahsen, o da küresel dil kabul edildiği için. Üst düzey firmalardan yabancı dil yetersizliğinden dolayı reddedilip küçük firmalardan asgari ücret teklifi gelince x üniden mezun oldum asgari teklif ediyorlar demek istemeyiz herhalde 🙂

Anonim
2 yıl önce

0.5

Yabanci
2 yıl önce

Yabanci dil kapatlsn

Anonim
2 yıl önce

4.5

Dudullu organize san
2 yıl önce

yatay geçişle anadolumuzun güzide köşelerinden herhangi bi binaya geçerek yüzde yüz yerli ve milli dilimizde eğitim görebilirsin

Toridas
2 yıl önce

Yabancı dilde eğitim konusu Türkçede karşılaştığımız bir durum; haklısın. Ama günümüzde en popüler diller arasında olan ve dünya çapında kabul gören bir dil olduğu için İngilizce öğrenmek bir gereklilik, öğretmek ise bir marifet olarak görülebilir veya gerçekten de öyledir; bence tartışılır. Ancak şunu demem gerekiyor ki çektiğimiz zorluğun sebebi SADECE eğitim sistemi değil; bu bir gerçek. Yurtdışından gelen öğrenciler genel olarak daha rahatlar çünkü refah seviyesinden vatandaşlığa veya gelecek planlarına kadar tonuyla sebep var rahat olmaları için. Türkiye’de doğup büyümüş bizler ile onların içinde bulunduğu ortam dışarıdan bakınca aynı görünüyor olabilir ancak tüm etkenleri göz önünde bulundurduğunda sen de göreceksin ki YTÜ veya eğitim sistemi bunun tek sorumlusu değil. Sitem etmeni anlayabiliyorum, sebebini de açıkça ifade etmişsin ancak bu sorun sandığın gibi kolayca çözülemez. Bu bir.

İkincisi şu: Yabancı dil öğretimini bir tür kültürel asimilasyon olarak gördüğün kısma çok da katıldığımı söyleyemem. Evet kültür çatışması ihtimalini bir hayli yükseltiyor ve şuanda bile epey hasar almış durumdayız bu konu yüzünden ama gayet de kendi kültürel değerlerine duyduğun güçlü bağı koruyarak yabancı dil öğrenebilirsin. Vergilerimizin boşa aktığı kısımlardan biri değil yani yabancı dil eğitimi. En azından bana göre. (Bu dediğim kısım üniversite için geçerli; <18 grup için kültürel çatışma ihtimalini neredeyse %100 yapıyor. Bunun önüne geçebilmemizin herhangi bir yolu var mı?)

Üçüncüsü şu: Dediğin tavrı takınmamız için (insanları bizim ülkemize geldiklerinde bizim dilimizi öğrenmeye neredeyse zorlama derecesinde dayatmak ve ülkemizi dilimizi öğrenmeden hayatta kalamayacakları bir hale getirmek) bize gereken güç (kendi düşünceme göre) en az bir P5 olmamız. P5’lerden de Fransa yapıyor bu dediğini; İngilizlerden ve İngilizceden nefret ettikleri için (GENEL OLARAK BÖYLE; TANIDIĞINIZ BİRİSİ FRANSIZ OLUP İNGİLİZLERE NEFRET BESLEMEYEBİLİR BU GAYET DOĞAL). Ki P5 bile olsan bu tavır çoğu turisti ve/veya insanı ülkenden soğutur; bana kalırsa epey saçma bir politika. Ama saçmalığı bir kenara dursun; sence Türkiye bu dediğin tavrı takınabilecek konuma veya güce sahip mi?
(İkinci paragraf için şöyle bir video bırakacağım; İngilizce seviyelerini siz kendiniz puanlamak isterseniz diye: https://www.youtube.com/watch?v=iwto58Wc2bg&ab_channel=Frenchly)

+ Olarak “zorluk” kısmını biraz daha açman gerek. Ne gibi zorluklar? İngilizce öğrenirken yaşananlar? Genel olarak hayat pahalılığı? Türkiye’de yaşıyoruz; bana vereceğin 10 dakikada sana destan yazabilirim bu zorluklar hakkında. 🙂

Anonim
2 yıl önce

5

Biri
2 yıl önce

Valla %100 katılıyorum bu fikre desem, herkes kabiliyetleri doğrultusunda gelişebilmeli ama yabancı dil eğitimli zorunlu sistem buna set kuruyor. Ne öğrenebiliyoruz, ne üretecek halimiz kalıyor….
Sınavdan 1 hafta önce not paylaşan hocalar da neyi amaçlıyor anlamıyorum, düzgün öğrenmeyelim istiyorlar galiba…
Sistemimi de etmiş olayım :,,,)

tatava yapma
2 yıl önce

o zaman bilgiyi kendi dilinde üretip teknolojiyi sürükleseydin

Sıkıntılı biri
2 yıl önce
Reply to  tatava yapma

+999

jinu
2 yıl önce

Anadili ingilizce olan birinin bile anlamakta zorlandığı bazı dersleri bizler 1 yıllık hazırlık eğitimi ile öğrenmeye çalısıyoruz bu da bize fazladan efor ve zaman olarak dönüyor.İngilizce öğrenilmeli bölüm derslerinde terimler vesaiere ing olabilir ama mat ,fizik ingilizce olmasının mantığı nedir..

uzayboşluğu
2 yıl önce

üniversite eğitimi bence türkçe olmalı, evet yurtdışı çalışma imkanları ve bilimsel gelişmeleri takip edebilmek için veya turistlerle bir iletişim köprüsü oluşturuluyor olması açısında ortadan kaldırılabilecek bir durum değil ve gerekli de, bunun herkes çok farkında, burada kimse ingilizce eğitim almasın öğrenmesin demiyorum.
Ama soruyorum ingilizce eğitim aldığınız dersleri ne kadar anlayarak geçebiliyorsunuz???
türkçe öğrenilmeli, üzerine isteyen ingilizce eğitim alabilmeli diye düşünüyorum.