Öncelikle herkese merhaba, bu tier listi kulüpler hakkında soruları olanlara, anonim herhangi bir x kişisi olarak katıldığım kulüplerdeki deneyimlerime ve kulüplerin etkinliklere göre yazdığımı belirtmek isterim. Kulüpler hakkında bilgi edinmek isteyenlere umarım yardımcı olur, eklemek istediklerinizi veya fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Tier list
1 – İşletme kulübü
Ytü’nün açık ara en iyi kulübüdür. Yıl içi en çok etkinlik yapan kulüp bile olabilir, her yıl ünlü isimleri ödül törenleriyle getiriyorlar (ör. acun ılıcalı, serenay sarıkaya vs.) . En çok Sponsorluk bulan kulüpte işletme kulübüdür, hem staj bulmak için hem yeme içme atıştırma için. Sene sonu staj bulmanız için çadırlı bir etkinlik vardı şuan ne olduğunu hatırlamıyorum ama şirketlerle birebir görüşebiliyorsunuz. Bi ara hackatonları otelde olmuştu ve masada yok yoktu. Milka çikolata ve kruvasanlarla dolu bir masa, tatlıları ayrı börekleri ayrı masada o an tamam demiştim. Dönemin son etkinliğinde tavuk dünyası tırını da bi sabah kampüste görünce şaşırmıştım. Arkada profesyonel bir ekip var gerçekten ama spesifik kulüptür(iş hayatı), sosyal etkinlik çok göremeyebilirsiniz. Genel hitap kitlesi 3.-4. sınıflardır.

2 – Kvk
Ytü’nün köklü kulüplerinden biridir, sponsorluk bulmada en iyi 2.kulüptür. Genel hitap kitlesi endüstri öğrencileri ya da 1.-2. sınıf öğrencileridir . Yıl içi etkinlikleri güzeldir vize-final haftaları kütüphane önlerinde cips çay vs dağıtırlar, 2023 güz dönemi etkinlikleri gerçekten iyiydi yemek atıştırmalık anlamında da güzel şeyler getirmişleri. ESTIEM alt kollarıyla beraber çoğunlukla ENDÜSTRİ ÖĞRENCİLERİNİ yurt dışına yollamaktalar. Bunun için ilk estiem toplantısında portala nasıl giriş yapıcağınızdan bahsederler. Bir ML (motivasyon mektubu) yazmanızı isterler, kabul alanlar hayatları boyunca bu portalı kullanabilecek şekilde hesapları olur. Ardından Yurt dışına gidiş ücreti değişiklik göstermekle beraber 60€-120€(euro) olarak değiştiğini hatırlıyorum

3 –
4 –
5 –
6 –
7 –
8 –
9 –
10 –