Arkadaşlar ayna nöron diye bır zımbırtı var. Bu nöronlar, temelde gördükleri şeyi taklit etme mekanizmasıyla çalışıyorlar. Örneğin çocukken mahallede maça çıkmadan önce açar youtube’dan en iyi çalımlar videoları izlerdikya, işte biz onu izlerken ayna nöronlarımız devreye giriyodu ve sanki o çalımları biz atıyormuşuz gibi beyinimiz ve kaslarımızda faliyetler oluşuyordu. Bileği sağlam olanlarımız daha sonra maçta ayna nöronların öğrenme özelliği sayesinde aynı çalımları kopyalayabiliyordu vs.
Bu ayna nöronların ilişkilerde de büyük etkisi var. Örneğin sevgilinizin çevresel faktörlere sürekli olumsuz tepkiler verdiği bir senaryoda ayna nöronlarınız onun tepkilerini kopyalayacağı için bi yerden sonra sizde olumsuz bir insana dönüşüyorsunuz, tersi senaryoda da olumlu düşünceler hayatınızda hakim olmaya başlıyor vesaire vesaire.( etrafındaki 5 insanın ortalamasısın olayı gibi ) O yüzden kişi seçimi çok önemli.

Gel gelelim ben durduk yerde niye böyle bir şey anlattım?
Bugün sevdiğim kızın instagramda bunu anlatan bir reelsi beğendiğini gördüm. 3 4 yıldır ayna nöronlara merakı olan birisi olarak bunu görünce dayanamadım, böyle içimi dökmek istedim. Keşke onunla karşılıklı oturabilsek, çayımızı kahvemizi içerken şöyle sohbet edebilsek…